Om DreamBig 2018

DreamBig är en global och jämställd, entreprenör- och innovationstävling inom området digitalisering och tech. DreamBig arrangeras av Sigma IT Consulting.

Tävlingen är öppen för innovativa, entreprenörsdrivna personer som vill prova sina idéer på riktigt.

Alla kan vara med och tävla, men det är viktigt att idén inte är kommersialiserad. Vinnaren eller vinnarna av DreamBig kan finnas var som helst i världen och ska vara intresserade av att driva startup-företag med stöd av DreamBig acceleratorprogram. Programmet som designas utifrån varje idés unika behov får affärsidén att lyfta till nästa nivå. Vi erbjuder kompetens inom Strategi, Teknik, Sälj- och Marknadsföring, som är Sigmas grundpelare, samt finansiering och samarbeten med andra partners. Läs mer under Vad du får.

En jämställd expertjury avgör vilket eller vilka tävlingsbidrag som har högst innovationshöjd och störst affärspotential – alltid med ett jämställdhetsperspektiv.  

 

Ansökan > Juryarbete > Vinnare > Accelerator program > DemodagJämställd tävling

Kvinnliga entreprenörer har generellt svårare att få riskkapital och möjlighet att realisera sina affärsidéer. En avgörande anledning är fördomar om att kvinnors och mäns förmåga att skapa tillväxt och ta risker skiljer sig åt. Så är det inte: kvinnor och män är lika bra på att driva företag. Om någon tvivlar finns det forskning som bevisar just det. Det är Luleå tekniska universitet som bland annat jämfört över 20 ekonomiska nyckeltal i företag med kvinnligt respektive manligt ledarskap – det är ingen skillnad.

I innovationstävlingen DreamBig vill vi sätta extra fokus på jämställdhet, t ex genom att ha en helt jämställd jury och fördela stödet jämställt. Det är idéhöjd, entreprenörskap och tillväxtmöjlighet som är avgörande för vem som vinner – inte om det är en man eller kvinna!

Så är du en entreprenör med en grym idé, men behöver stöd av kompetens eller kapital för att ta den hela vägen? Då är DreamBig tävlingen för dig.

  

Om Sigma IT Consulting

Vi leder den digitala revolutionen framåt och för oss finns bara de högsta ambitionerna. Vi ger oss inte förrän vi hittar de smartaste lösningarna, antar de mest spännande utmaningarna och jobbar med de bästa människorna. Vi är ett starkt och snabbt växande IT-konsultföretag som hjälper våra kunder med nyskapande lösningar varje dag. Det har vi gjort sedan internets barndom. På vägen har vi byggt en stark och passionerad företagskultur, som bottnar i visionen om en bättre morgondag. Något vi är otroligt stolta över!